Slideshow Image Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15
1
SEP
Vpis novih članov
S prvim septembrom vpisujemo nove člane in pričnemo s treningi za vse skupine. Vabljeni.

 

USTANAVLJANJE ATLETSKEGA KLUBA ŠKOFJA LOKA

 

 

Na koncu leta 2001 so se dr. Aleš Dolenec, Boštjan Šinko, Natalija Šinko, Sonja Strnad in Stanislav Strnad odločili, da ustanovijo atletski klub z imenom Atletski klub Škofja Loka in so tako postali njegovi ustanovni člani.


Razlog za ustanovitev novega atletskega kluba je bil, da je v Škofji Loki veliko dobrih atletov, vendar so odhajali v klube v druge kraje, ker pred tem atletskega kluba v Škofji Loki ni bilo.


18. 11. 2001 so ustanovitelji sprejeli sklep o ustanovitvi ATLETSKEGA KLUBA ŠKOFJA LOKA in potrdili pravila kluba.


Po 10 dneh je bil klub že vpisan v vse uradne evidence in nacionalo panožno zvezo. Aprila naslednjega leta se je začelo pridobivanje sponzorjev in novih članov.

 

Prvi predsednik kluba je bil Veljko Jan, nekdanji odličen atlet in državni rekorder v teku na 800 metrov, sedaj pa odvetnik v Škofji Loki.

 

Od aprila 2012 dalje je predsednik kluba Jurij Demšar, ki trenutno deluje v atletskem klubu tudi kot trener.

 

Eden najbolj zaslužnih za nastanek in delovanje kluba je Boštjan Šinko, trener in član upravnega odbora kluba.

 

 

 

TEKMOVALCI ATLETSKEGA KLUBA ŠKOFJA LOKA

 

 

Najboljši atlet v zgodovini kluba je Jurij Demšar (letnik 1987), večkratni državni in pokalni prvak v tekih med 60 in 300 metrov, zbral pa je tudi več nastopov za slovensko pionirsko in mladinsko reprezentanco; tudi tam je zabeležil nekaj najvišjih mest.

Jurij še vedno ostaja v našem klubu kot trener. Aprila 2012 je Jurij postal predsednik AK Škofja Loka.

 

Večina tekmovalcev kluba je bila sicer tekačev na srednje proge.

 

Anže Jurgele (letnik 1985) je bil odličen tekač na 800 metrov, kjer se je redno uvrščal med najboljše tri v svoji kategoriji, bil pa je tudi državni mladinski reprezentant.

Anže je kot diplomant športne vzgoje vaditelj v našem atletskem klubu.

 

Alisa Bečić (letnik 1989) je blestela predvsem v teku na 400 metrov; tudi ona je večkrat nastopila za slovensko mladinsko reprezentanco. Alisa je še vedno aktivna v našem klubu kot vaditeljica.

 

Na državni ravni je bil med nosilci odličij v svoji kategoriji še Blaž Božnar (letnik 1987; tek na 800 - 3000 metrov); Blaž je bil nekaj časa koordinator aktivnosti kluba in vaditelj, sedaj pri aktivnostih kluba sodeluje občasno.